700 | Geografieën – Margaret Saine, Duitsland

ithaca 700 illustratie

Foto van Germain Droogenbroodt

 

Geografieën

…come se l’amore fosse un paesaggio
alsof de liefde een landschap was –
Ornella Mariani

Laat me bewegen, stuw mij
laat mij werelden
en de verste zeeën verbinden,
met mijn hand de hemel aanraken.

Jij bent het die mij doet bewegen
en stuurloos stroom ik
meegevoerd door de winden
door de rivieren van bekende
en onbekende landen
door de geografische gebieden
van je hart
een land dat ik
nooit eerder heb gezien.

Alle rivieren leiden mij
naar dat beloofde land…

Margaret Saine, Duitsland

Vertaling Germain Droogenbroodt

***

GÉOGRAPHIES // Fais-moi bouger pousse-moi / fais-moi rejoindre / des terres et des mers extrêmes / toucher de la main au ciel // C’est toi qui me fais bouger / et je coule fluide / au gré des vents / par les rivières des pays / connus et inconnus / par les géographies / de ton cœur / pays que je n’ai / jamais vu encore // Toutes les rivières me mènent / à cette terre promise…